Aylin Gözen, mücevher sektöründe uzun yıllardan beri sürdürdüğü marka ve pazarlama danışmanlığını, mayıs ayından itibaren Youtube kanalına ve sosyal medyaya taşıyor. Kanalda ve sosyal medyada tüm sektörün ve tüketicilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği bilgileri ve denenmiş satış arttırıcı önerilerini Türkçe ve İngilizce olarak paylaşacak.

Günümüzün yoğun rekabet koşullarında bir atölyenin, firmanın, ya da markanın, adını duyurup yeni müşteriler edinmesi gittikçe zorlaşmakta. Üstelik hızla gelişen teknolojinin sonucunda, durmadan çeşitlenen iletişim araçları ve beğenileri değişen müşteriler karşısında doğru seçimler yapabilmenin zorluğu da buna ekleniyor. Oysa, hedeflenen kitleye doğru ürünlerle, doğru yollardan ulaşarak varlığınızı onlara duyurmanız, işinizi ileriye götürür. Firmanızda büyük ve gereksiz maliyetlerden sakınmanızı sağlar. Başarılı marka imajı ve pazarlama stratejisini belirlemek, mevcut bütçenizi hedeflerinize en uygun ve en verimli şekilde değerlendirmenizi, fırsatlardan yararlanmanızı sağlar. Bunun yanında, müşterilerinizin ilgi ve ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, onları etkileyecek ve akılda kalacak etkinlikler planlamak, işyerinizin başarısını veya başarısızlığını etkileyen kitlelerin, firma ile bağlarının sürekli ve verimli şekilde kurulmasını belirli stratejilerle tanımlar ve yönlendirir.

 

Online platform için hazırlıklar tamam!
Mücevher sektöründe ihtiyacınız olan her konuda desteğiniz artık online. Hazırlıkları tamamlanan çalışma, içeriğindeki bilgi ve yöntemlerle kuyumculuk sektöründeki en küçükten en büyüğe kadar tüm işletmelerin ve kuyumcu mağazalarının ölçülebilecek başarılar elde etmesini amaçlıyor. Takipçisi olduğunuzda, mailinize gelecek linkle özel kampanya fikirleri ve videolara da ulaşacağınız kanalda; “Kampanya Fikirleri”, “Vitrin ve Görsel İletişim”, “Satışları Arttırmak”, “İlham Kaynağı”, “Mücevher Taşları ve Hikayeleri”, “Pırlanta ve Mücevher Nasıl Alınmalı”, “Nerede Ne Var?” gibi bölümler bulunuyor.

Pazarlama ve İletişim Danışmanlığı
Aylin Gözen, 1995 yılından günümüze kadar ulusal ve uluslararası çeşitli firmalara ve kurumlara “Pazarlama ve İletişim Danışmanlığı” yapıyor. Renkli Mücevher Taşları ve Pırlanta konusunda uzman sertifikaları bulunan Gözen, mücevher taşlarını aldığı eğitimlerin yanı sıra, uluslararası çalışmaları ve seyahatleriyle, madencilerin, gemologların arasında öğrendi. Mücevher taşları, mücevher satın alma sırları, mücevher mağazacılığı konularında, düzenli ziyaret ettiği uluslararası önemli fuarlardan ve genel eğilimlerden yola çıkarak hazırladığı mücevher trendleri ve yönelimler konusunda yazıları, eğitimleri ve çalışmaları bulunuyor. Gözen, dünyanın önde gelen uluslararası kuruluşlarından; WDC (World Diamond Council / Dünya Pırlanta Konseyi’nin ve ICA (International Colored Gemstone Association / Uluslararası Renkli Mücevher Taşları Derneği’nin üyeliğini yapmıştır. Sektörel olarak yayınlanan dergilerde, Türkiye çapında dağıtımı yapılan “Klass Magazin” adlı cemiyet hayatı dergisinde, uluslararası yaygın dağıtımı gerçekleşen, Dünya Pırlanta Borsaları Federasyonu’nun dergisi olan “World Diamond Magazine”de köşe yazıları ve trend sayfaları yer almıştır.

Sergi organizasyonu!
Gözen’in çalışmalarından bazıları arasında; Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde
De Beers’in katkılarıyla “Madenden Mücevhere Pırlantanın Yolculuğu” sergisinin projelendirilmesi ve uygulaması, konuşmacı olarak davet edildiği Panama Pırlanta Borsası açılışında Brillant Women organizasyonunun kurulmasına öncülük etmesi, dünyanın önemli pırlanta merkezlerinden Antwerp’de düzenlenen “Antwerp Diamond Trade Fair 2014″ için, fuar adına, Türkiye’den delegasyon organize edilmesi, ICA (International Colored Gemstone Association / Uluslararası Renkli Mücevher Taşları Derneği) adına ICA- Show Dubai için Türkiye’den delegasyon oluşturulması, Four Seasons Hotel’de Dubai Hükümeti Girişimi DMCC adına, Mücevher Taşçıları Derneği üyeleri ve kuyumcu oda & derneklerine yönelik pazarlama ve tanıtım aktiviteleri, Dubai Hükümeti’nin girişimi DMCC’nin Türkiye temsilciliği sayılabilir.
 

Eseri, ESKADER ödülü aldı
“İstanbul’un 100 Mücevheri” kitabını 2010 yılında yazdı. Kitap, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın başkanlığındaki Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edilerek başlatılan İstanbul’un 100’leri serisinde yer aldı. 2010 yılında, kitabın bulunduğu dizi,  ESKADER Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin “En İyi Ansiklopedik Eser Ödülü”nü aldı. Ardından yine 2010 yılında “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında Marmara Belediyeler Birliği’nden ödül aldı. 2016 yılında ise “Mücevherlerin Büyülü Dünyası” kitabını yazdı.